Виставка-свято

«Духовна радість для сердець».

       В читальній залі Решетилівської центральної районної бібліотеки розгорнута виставка-свято «Духовна радість для сердець»,  присвячена найбільшому християнському святу – Світлому Христовому Воскресінню.

  

     

   Гумор, що не старіє

        У  теперішній  нелегкий час, з масою проблем різного характеру,  важко бути оптимістом та шукати позитив у чомусь. Але вірити в краще потрібно, і  не тільки вірити, але й вносити самому щось хороше та веселе в наше повсякденне життя, що і зробили учасники заходу.

          Гарний настрій подарував присутнім на заході аматор сцени Леонід Пасічний, який зачитав улюблені твори українських гумористів, а місцевий літератор Нечитайло М.Я. зачитав свою неопубліковану гумореску.

  

      Порадували  своїми виступами і юні любителі гумористичних творів. Майстерно декламували гуморески учень Решетилівської гімназії Дерев’янко Віталій, учень Решетилівського професійного аграрного ліцею Родзянко Олександр, учні Решетилівського художнього професійного ліцею Муха Оксана та Теліпко Владислав.

  

   

      Люди старшого віку підхопили естафету молоді та зачитали твори української народної гумористики: гуморески, анекдоти, дотепні історії.

      Закінчився захід жартівливими українськими піснями «Скрипка би не грала», «Варенички», «Цвіте, цвіте черемшина», які виконали ансамбль «Журавка» .

 

Патріотична година

«Дякуємо за героїзм та відвагу»

        З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни,  1  вересня в читальній залі районної бібліотеки  проведена патріотична година «Дякуємо за героїзм та відвагу», на якій учні Решетилівського художнього професійного ліцею  зустрілися з учасником бойових дій в зоні АТО Іваном Черкуном.         

  

      Іван Черкун розповів про особливості своєї служби, мужність наших земляків, які захищають  незалежність нашої країни на Донбасі, про взаємо-виручку між бойовими товаришами, ставлення місцевого населення до українських військових, про допомогу волонтерів.  Розповідь воїна АТО пройшла крізь серця всіх присутніх. Наприкінці зустрічі викладачі художнього ліцею від імені всіх учнів подарували земляку  власноруч намальовану картину «Під мирним небом України» та побажали воїну здоров’я, удачі, щастя, мирного неба над головою.

       Викладач Решетилівської дитячої школи мистецтв Владислав Варв'янський  виконав під супровід бандури українську народну пісню «Ой видно село».

     

  

 

 

Книжкова виставка

"Прапорові барви України"

        Кожна нація, вибираючи незалежність і будуючи державу, обирає символи своєї єдності і сили, честі й гідності. До державних символів будь - якої країни належить і Державний Прапор. До Дня Державного Прапора, який наша країна відзначає 23 серпня, в бібліотеці організована книжкова виставка "Прапорові барви України".

       

  

 

Книжкова виставка

"Народні свята серпневого дня"

          Серпень - вінець літа, найбагатший на дари природи. На цей місяць приходить найбільше свят .   Знайомтеся із ними.

 

 

 

 

Книги рекомендують читачі

        Бібліотекарі часто рекомендують користувачам цікаві книги, а тепер і самі читачі можуть підказати іншим, що взяти в бібліотеці для читання.

     На абонементі бібліотеки підготовлена виставка-інсталяція «Валіза вражень», де користувачі залишають прочитані книги, які їм найбільше сподобалися. Читачі пишуть на них відгуки, описують свої враження, рекомендують прочитати. Тут присутня література різних жанрів на будь які смаки.

 

На Івана нічка мала

      7 липня - Різдво святого Іоана Хрестителя, найбільше з усіх свят на його честь. У цей день відзначається і одне з найулюбленіших в народі свято Івана Купала. Саме цього числа найкоротша ніч і найдовший день, а життєві сили природи досягають свого апогею і за народними повір’ями, трави і квіти набирають найбільшої сили.

       На  святі «На Івана нічка мала», яке відбулося в народознавчій вітальні районної бібліотеки, працівники бібліотеки розповіли про історію виникнення християнського свята, представили народознавчу літературу з  книжкової виставки «7 липня – Різдво Іоана Хрестителя».

     

    

 

 

 1,2,3,4,5,6,7,8,9

Вгору